Dit wordt hem dan, mijn eerste blog. Het hoort er bij, zei onze nieuwe webdesigner, waar ik trouwens ongelooflijk blij mee ben, maar dat terzijde. Bij een nieuwe website hoort een blog en uiteraard vind ik het leuk om dat te gaan doen. Maar wel heb ik dat stemmetje in mijn achterhoofd of ik iedere maand wel genoeg weet om over te schrijven. Het praten is voor mij nooit zo’n probleem en het voordeel met een blog is natuurlijk dat mijn “prachtige” Rotterdamse accent een ieder bespaart blijft. Maar zal het me lukken….. Ik ga in elk geval een serieuze poging wagen en hoop dat het de meeste mensen bevalt om over onze avonturen op en om de hacienda te lezen.

Ik zal deze eerste blog beginnen met het samenvatten van de eerste jaren op de hacienda, daarna kan ik jullie dan mee nemen naar de avonturen of dagelijkse beslommeringen of alle andere zaken waarvan ik denk dat het misschien interessant is voor een ander om te lezen….

Het  begon 7,5 jaar terug, toen we met een grote vrachtwagen vanuit een dorpje genaamd “Cazalla de la Sierra”in de buurt van Sevilla aankwamen op onze nieuwe woon en werkplek. Ons eerste half jaar Spanje had ons nog niet gebracht wat we ervan verwacht hadden en dus begonnen we op 8 januari 2009 aan ons avontuur in Guaro.

Van de hel naar de hemel, zo voelde het voor ons, want woonden we in Cazalla in een oud huisje, waar de wind door de kieren kwam en de regen door de daken naar binnen sijpelde, kwamen we nu terecht in een praktisch nieuw huis met dito appartementen.

Een uitzicht waar we na bijna 8 jaar nog dagelijks van genieten.. maar ook hier begonnen we uiteraard met wat problemen, want waar we in Cazalla lekker warm konden douchen stonden we hier met kippenvel onder een douche met koud water. Maar dat werd gelukkig snel opgelost.

Het belangrijkste was nu om zo snel mogelijk te zorgen dat we gasten zouden krijgen. We begonnen met adverteren en een pagina te maken op hyves en kwamen in contact met “eliza was here”. Deze reisorganisatie zorgde ervoor dat wij serieus aan onze droom konden beginnen. Want toen we eenmaal bij hen op de site stonden stroomden de boekingen binnen… Wat was dat spannend die allereerste gasten, maar wat fijn dat we gelijk van iedereen postieve recties kregen en wisten dat het goed ging.

We hebben in de loop van de jaren natuurlijk veel geleerd en ook heel veel op de hacienda aangepast en veranderd.

In het eerste jaar begonnen we met de bouw van een speeltuin en een extra appartement met 2 slaapkamers. Het zwembad werd verbouwd en we maakten er een bar en eetgelegenheid bij. De eerste jaren hielden we onze gezamenlijk eet-avonden bij ons op het terras, uiteraard heel gezellig en huiselijk, maar na een paar jaar kregen we steeds meer behoefte aan meer privacy. En door een goed idee van vriendin Monique wisten we opeens waar de bar moest komen en dus ook waar voortaan gegeten zou worden.. De avonden werden uitgebreider, de kookkunsten verbeterden.

In de winters gingen we flink aan de klus. Inmiddels is de hacienda 3 keer compleet geverfd en 3 appartementen zijn compleet verbouwd en er werden nog heel veel andere klussen gedaan, maar er staat nog genoeg aan aanpassingen en verbetereingen op de planning, dus we zijn nog lang niet klaar. Maar ieder jaar hebben we wat nieuws. Veel van onze gasten komen regelmatig terug, sommigen zelfs al voor de 5e keer en het is leuk om juist hen te blijven verrassen met nieuwe dingen…daar gaan we dus mee door…

Tot zover mijn eerste blog,7,5 jaar in vogelvlucht. Ik hoop dat er nog veel gaan volgen en dat jullie genieten van onze verhalen en onze nieuwe website waar we super trots op zijn. Tot een volgende keer…

Groetjes Judith

Reacties

comments