Wie dacht dat wij in het winterseizoen wel van een heerlijke vakantie zouden genieten moet ik helaas teleurstellen. Afgezien van het feit dat we tussendoor echt wel onze uitstapjes maken staat de winterperiode vooral in het teken van voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Zo ook dit jaar, alleen hebben we het nu wel erg extreem aangepakt.

De voorgaande jaren zijn we langzaam begonnen met het opknappen/renoveren/vernieuwen van onze appartementen. We moesten er in totaal 6 onderhanden nemen en in de winter van 2014/2015 zijn we met de eerste begonnen. Wat muren eruit, nieuwe badkamer erin. Alles weer strak in de verf en wat nieuwe meubels. Dat beviel zo goed dat we een jaar later, winter 2015/2016 het volgende appartement onderhanden namen. Ook dat vonden we erg goed gelukt en dus keken we al hals reikend uit naar de volgende die we zouden gaan aanpakken.

We hebben best zitten wikken en wegen waar we zouden beginnen maar uiteindelijk een keuze gemaakt. Hoewel we het meeste met zijn tweeën doen, Gerrit en ik, besloten we dit keer wat hulp in te schakelen. Temeer, inmiddels was het eind oktober, daar we de feestdagen vol zouden zitten met een deel van onze lieve vrienden en er dus echt wel tijdsdruk was.

Toen we met het klusteam de plannen bespraken werd al snel het idee naar voren gebracht om twee appartementen tegelijk aan te pakken. We waren nou toch zo lekker bezig. En zo geschiedde. Ineens hadden we dubbel werk. Maar met een race tegen de klok kregen we het toch voor elkaar om ook deze appartementen te voorzien van een gloednieuwe badkamer, een muurtje en een bar minder, nieuwe meubels en een flinke hoeveelheid verf.

De feestdagen braken aan en we hebben heerlijk genoten van zo’n 8 dagen niks doen. We zijn lekker wezen skiën in de Sierra Nevada, hebben de stad Malaga bezocht en veel en lekker gegeten en vooral quality-time met vrienden gehad. Het waren echt fantastische dagen. Ze gingen helaas ook weer voorbij en toen iedereen weer naar huis was gingen wij met de volgende plannen aan de slag. De twee appartementen waren zo mooi geworden dat we ons eigenlijk genoodzaakt voelden om de laatste twee appartementen ook maar aan te pakken. Natuurlijk was dit nooit de bedoeling, volgend jaar zou ook prima zijn. Maar iedere keer als we de laatste twee appartementen binnen kwamen misten we toch dat gevoel dat we bij de rest hadden.

badkamer-app3
nieuwe badkamer in casa Fandango

 

En dus trokken we de stoute schoenen aan en begonnen we met frisse moed aan de laatste twee appartementen. En ook mijn ouders, die weer gezellig een paar weken bij ons waren hielpen gezellig een handje mee.

En gelukkig schiet het op. Want eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar met het klussen binnen. Maar ook deze worden weer prachtig. Voor 1 april moeten ook deze af zijn en ik kan niet wachten om ook van deze appartementen een voor en na foto te delen op facebook. Het is zo leuk en fijn om te horen dat een ieder ons harde werk waardeert.

Al met al was het dus weer een drukke winter. Waar we dachten even 1 appartement aan te pakken zijn het er uiteindelijk 4 geworden, maar ik denk dat het resultaat er zeker mag zijn. Wij zijn in ieder geval heel trots. We maken snel de laatste twee af en gaan ons dan nog even buiten uitleven met wat liters witte verf zodat alles er straks weer spik en span bij staat voor het komende seizoen waar we zeker weten weer mooie tijden gaan beleven met al onze gasten…

Als alle appartementen klaar zijn zullen we op de website alle oude foto’s vervangen door mooie nieuwe en kan iedereen mee kijken naar het resultaat.

 

 

Reacties

comments