Als we in de voorseizoenen met onze gasten praten, krijgen we vaak de vraag of het in de zomer niet veel te heet is om op vakantie te gaan bij ons. En in de heetste periode vragen onze gasten ons juist weer of we in de voor en naseizoenen ook wel gasten krijgen want dan is het toch geen weer om bij het zwembad te liggen. En dan leggen we het uit. Want het leuke aan Zuid-Spanje is dat dit het hele jaar door een heerlijk vakantie land is. Maar wel voor verschillende soorten vakanties, maar dat maakt een vakantie in Zuid-Spanje zo leuk.

Laten we beginnen met de zomer. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus en soms september en ja, dan kan het weleens oplopen tot 40 graden. Maar dat zijn over het algemeen uitzonderingen en vergeet niet dat je op vakantie bent. Als gast hoef je geen hele appartementen schoon te maken, wassen te draaien, eten te koken en boodschappen te doen voor 30 man, geen lange avonden door  te gaan en de volgende ochtend weer om 8 uur de broodjes in de oven te doen…. Nee, als je als gast komt dan heb je VAKANTIE. En dat is genieten, ook als het heel warm is. De warmste dagen kun je heerlijk bij ons zwembad en de bar vertoeven, of een lekker dagje strand of waterpark pakken. En in de avonden ga je lekker genieten op een terrasje met een lekkere cocktail, of een hapje eten. Of naar één van de vele ferias (Spaanse dorpsfeesten), die er in de zomer zijn.

Het leven in de avond begint pas rond 22.00 uur. En de eerste dagen zal dat best even wennen zijn maar als je er in mee gaat kun je op en top genieten van de zomer in Zuid-Spanje. En de kinderen doen natuurlijk gewoon mee. De kinderen die bij ons op vakantie komen liggen regelmatig nog rond 24.00 uur in het zwembad, ook zij genieten van de heerlijke avonden en daarna slapen ze echt allemaal uit. Het kan misschien even duren voor ze in het ritme zitten, maar in 8 jaar tijd hebben we nog nooit meegemaakt dat kinderen niet gaan uitslapen.  Wat wel belangrijk is in de warmste maanden is dat je rustig aan doet, maar dat is toch precies de reden dat je op vakantie gaat, om lekker uit te rusten, dus dat komt helemaal goed.

Midden-seizoen Zuid-Spanje

In onze midden-seizoenen, zeg maar de maanden april, mei, september en oktober vind ik het zelf het lekkerste hier. Je hebt dan de lekkerste temperaturen waarbij je ook nog veel kunt doen voor als je een wat actievere vakantie wilt hebben. Zo kun je prima naar het strand of bij het zwembad liggen. Maar voor een flinke wandeling of uitdagende fietstocht is het dan ook een hele geschikte periode. Het bezoeken van alle mooie dorpjes en steden, een middagje in een buggy rijden, te paard de omgeving verkennen dat zijn natuurlijk heerlijke dingen om te doen als het niet al te heet is. En dat in combinatie met het strand/zwembad maakt die periode ook super om je vakantie bij ons in Zuid-Spanje door te brengen.

fffc9c7d-668d-4506-91d5-00c7fabd960a

Winterseizoen Zuid-Spanje

En dan zijn er nog de laatste maanden, zoals november, december, januari, februari en maart. De maanden waarbij niet veel vakantiegangers gelijk aan Spanje denken als ze een vakantie aan het uitzoeken zijn. Maar vergeet niet, dat Zuid-Spanje en met name de Costa del Sol, het gebied is waar de meeste buitenlanders overwinteren en waar veel , onder andere Nederlandse, beroemdheden een tweede huis hebben. Overbodig om te zeggen dat dat natuurlijk is voor het heerlijke klimaat. Want let wel, we hebben hier gemiddeld 300 zon-dagen per jaar. Dat zijn er best veel. En zo komt het dat de winters hier zacht zijn en bij uitstek geschikt om een vakantie te vieren.

Nee, niet een typische zon-vakantie. Maar deze omgeving heeft zo veel meer te bieden. Denk alleen maar aan de prachtige natuurparken, imposante monumenten, pittoreske kleine dorpjes en bekende grote steden zoals Málaga, Córdoba en Granada. En met de gemiddelde winter temperatuur van rond de 20 graden is het in het zonnetje vaak nog warmer en is het nog heerlijk weer om lekker op een terrasje te zitten. Of heerlijk op het strand te liggen en de echte diehards nemen dan ook gewoon een duik in de zee.

Als klap op de vuurpijl is het bij ons vandaan een kleine 3 uur rijden naar de Sierra Nevada waar de hele winter de skipistes geopend zijn. Dus na een dagje in de zon op het strand zou je zomaar de volgende dag op de lange latten kunnen staan.

Al met al denk ik genoeg redenen waarom Zuid-Spanje en met name de omgeving van de Costa del Sol, waar wij wonen, het hele jaar door een fantastisch vakantie land is!!

Reacties

comments