Over Hacienda Guaro Viejo.

ONS VERHAAL

Na 15 jaar gewerkt te hebben bij respectievelijk de brandweer en de politie trokken de roots van Gerrit ons over de streep. Gerrit, een nakomeling van de eerste generatie gastarbeiders uit Spanje, had altijd als droom om ooit naar Spanje te komen. En toen ook Judith eenmaal aan het idee gewend was werd in 2008 de knoop doorgehakt om te gaan. Samen met onze kinderen van destijds 2, 5 en 6 sprongen we in het diepe.

Nadat we die beslissing genomen hadden moest er nog bedacht worden wat we gingen doen. Na ons eerste idee aan de kant geschoven te hebben, het idee dat we onze banen zouden voortzetten in Spanje, viel het kwartje na een uitzending van “ik vertrek” over de Boerkampjes en hun b&b in Italie, op zijn plaats. We wisten dat dat wat voor ons zou zijn. We besloten ons huis te koop te zetten en ondertussen op zoek te gaan naar een geschikte plek ergens in Andalusie.

Onze zoektocht begon in het gebied van de Alpujarras, maar werd steeds breder tot we uiteindelijk uitkwamen in Cazalla de la Sierra in de provincie Sevilla. Ons huis was inmiddels verkocht. We zeiden onze banen op en met het opnemen van onze vakantiedagen begon ons avontuur een maand later.

In Cazalla zijn we een half jaar gebleven, maar daar waren we toch niet op onze plek. En na een kleine zoektocht vonden we onze droomplek net buiten Guaro. Een klein typisch Spaans dorpje met ongeveer 2200 inwoners.

Daar, tegen een berg aan, met een uitzicht tot aan de toppen van de Sierra Nevada en de zee bij Malaga, hebben we ons plekje gevonden. Een mooi kleinschalig appartementencomplex met 7 individuele appartementen, een heerlijk zwembad en ons woonhuis. Met voor ieder appartement dat zelfde prachtige uitzicht en genoeg privacy als onze gasten dat willen.

We runnen inmiddels al sinds januari 2009 dit appartementen complex en zijn sinds april dit jaar eigenaar. We genieten van het contact met alle verschillende gasten, de leuke gezamenlijke avonden die we zo’n drie keer per week organiseren en de gemaakte vriendschappen in die tijd.

VOLDOENING

Veel van onze gasten komen als gast, worden tijdens hun verblijf een kennis en gaan weg als vriend… Dat maakt dit werk voor ons zo mooi. We vinden het extra leuk dat heel veel gasten terugkomen, soms al voor de 5e keer.

Dat is voor ons de bevestiging dat we het goed doen. En ook de mooie beoordelingen op Zoover zijn onze feedback. Daar worden we blij van en leren we van.

Onze kinderen doen het alle drie geweldig op school en samen hebben we hier een fijn leven opgebouwd met veel Spaanse vrienden maar ook hebben we er een aantal Nederlandse, Belgische, Engelse en Duitse vrienden bij gekregen. Deze grote stap heeft ons leven in alle opzichten verrijkt. We hopen dit nog jaren vol te houden.

– Gerrit en Judith